Hvordan kan jeg identifisere phishing-nettsteder?

Det følgende er noen kjennetegn på phishing-nettsteder.

Skjult adresselinje
Mange phishing-nettsteder deaktiverer nettleserens «adresselinje», noe som betyr at adressen til nettstedet du besøker ikke er synlig for deg. Dette er gjort med vilje, så du ikke oppdager at siden du ser på er en kopi og ikke den siden du ønsket å besøke.

Villedende nettadresser.
Phishing-e-poster viser noen ganger lenker som ligner på nettadressen til et ekte firmanettsted. Hvis du klikker på disse koblingene, vil du imidlertid ende hos et svindelnettsted. Her er noen indikatorer du bør være oppmerksom på:

• Hvis du ser et @-tegn i midten av en URL, er det en god sjanse for at dette er en forfalskning (f.eks. https://Betfair.com@ 3574397731).
  • Selv om en URL inneholder ordet «Betfair» er det kanskje ikke et Betfair-nettsted.

Eksempler på villedende URL-er inkluderer: www.Betfairsecure.com, www.myBetfair.com osv. Vær nøye med URL-strukturen. F.eks. er myBetfair.com ikke en ekte Betfair-URL, mens my.Betfair.com er det (myBetfair.com er et helt annet domene enn Betfair.com). De primære domenene som brukes av Betfair inkluderer Betfair.com og Betfairpoker.com.

Anbefalinger:

• Hvis du tror du har besøkt et phishing-nettsted ved et uhell, er vi bare en telefonsamtale unna for å hjelpe deg.
  • Hvis du mistenker at et nettsted du har besøkt ikke er et autentisk Betfair-nettsted, tar du kontakt med antiphishing@betfair.com.

Figur 1: Forfalsket Betfair-side med villedende URL

Image

Figur 2: Forfalsket Betfair-side i desimalformat

Image

Figur 3: Forfalsket Betfair-side med en URL som inneholder ordet Betfair

Image

Figur 4: Forfalsket domene med Betfair som underdomene

Image

Figur 5: Forfalsket domene som staves nesten likt (www.betfaiir.com)