Hvordan kan jeg identificere phishing-e-mails?

En Phishing (eller fup) e-mail vil forsøge at give sig ud for at være fra et velkendt firma såsom Betfair og bede dig, kunden, om dine personlige oplysninger. Det følgende beskriver nogle karakteristika som kan hjælpe dig med at identificere Phishing-e-mails:

Almindelige eller generelle hilsener
Mange Phishing-e-mails begynder med en almindelig brugt hilsen såsom "Kære Betfair-medlem". Hvis du ikke ser dit fornavn eller efternavn, skal du være mistænksom og ikke klikke på et link eller åbne nogen form for vedhæftede filer.

En falsk følelse af akut behov for
Mange fup-e-mails forsøger at alarmere dig ved at påstå, at din konto er i fare medmindre du opdaterer den med det samme. E-mailen kan endda påstå at der er sket en uautoriseret transaktion på din konto, eller at Betfair er i gang med at opdatere sine arkiver og derfor har brug for, at du bekræfter dine oplysninger. Det er for at narre dig til at klikke på et falsk link som så åbner en snyde-webside, der opfordrer dig til at genindtaste dine personlige oplysninger og oplysninger vedr dine betalingsmidler.

Stavefejl og dårlig grammatik
Phishing-e-mails indeholder mange gange stavefejl, dårlig grammatik eller manglende ord. Dette kan skyldes at e-mailen ikke er skrevet på svindlernes modersmål eller fordi stavefejl hjælper svindlerne med at undgå spamfiltre på e-mailkonti.

Falske links
Nogle Phishing-e-mails ligner et firmas hjemmeside. Tjek altid hvilken destination et link har, inden du klikker på det. Det kan du gøre ved at flytte musen hen over linket og undersøge websideadressen i din browser eller e-mailstatusfelt.