Hvad bør jeg gøre for at beskytte min personlige computer?

Din computer kan potentielt set blive mål for et angreb fra en kriminel hacker. En hackers mål kan være at opfange dine personlige oplysninger, bruge din maskine til at angribe andre fra, eller endda bruge din maskine til at opbevare ulovlige data på. Her er, hvad du kan gøre for at beskytte dig selv og minimere risiciene:

• Hold dit system og software opdateret og download patch'er, opdateringer, nye udgivelser, applikationer og andre filer fra sider, du kan stole på.
  • Installer antispam-, antivirus- og spyware-software, og hold dem aktualiserede med forhandlerens seneste patch'er og underskriftsfiler.
  • Hvis det er muligt, kan du konfigurere din computer til at køre den "automatiske opdateringer"-funktion.
  • Din bredbåndsrouter eller hjemme-pc kan muligvis køre et virksomt sikkerhedsværktøj kaldt firewall. En firewall begrænser udefrakommende adgang til din computer. En firewall kan være kompliceret og tage noget tid at sætte op, men det er det hele værd.
  • Vær opmærksom, når du klikker på links i e-mails eller på websider. Husk på at de kan være falske og føre til skadelige websider.
  • Læs pop-up-meddelelser omhyggeligt og vælg ikke automatisk "ja" eller "ok".
  • Forsøg at undgå at bruge offentlige internetadgangspunkter som dem på cafeer, når du går ind på din Befair-konto og brug heller ikke dine følsomme onlinesystemer såsom internetbank eller shopping på disse steder.
  • Besøg: http://www.getsafeonline.org/ for at få flere nyttige råd.

Viden er nøglen til at beskytte dig selv online. Almindelige farer er bl.a. Trojanske Heste, Spyware, Adware og Phishing. Alle disse kan føre til bedrageri og identitetstyveri.