Hvad er Random Number Generators, og hvordan virker de?

Software random generators (PRNG): Software RNGs bruger matematiske algoritmer til at skabe tilfældige tal ved at starte algoritmen med en "seed"-værdi, som er baseret på visse repetive operationer i en computer, såsom tastetryk, kørende processer, computerens ur eller musebevægelser.. Dog er det ekstremt svært at skabe en komplet tilfældig seed-værdi, idet langt de fleste af sådanne operationer kun giver seeds en lille mængde værdier at arbejde med. Indsigelsen imod software RNG er, at sekvensen af numre bygger på, at seed-værdi er fuldstændig deterministisk, idet de skabes med en software-algoritme. Så selv om seed-værdien er helt tilfældig, er de numre, som RNG opretter, forudsigelige, hvis nogen kan finde frem til den algoritme, som er blevet brugt til at producere dem. Derfor bliver de numre, som er genereret af software RNGs, ikke betragtet som helt tilfældige, men som pseudo-tilfældige - og derfor er de software RNGs, som generer numrene, kendt som Pseudo-Random Number Generators (PRNGs). Hardware random generators (TRNG): Hardware RNGs kræver ikke seeds, fordi hardware-baserede tilfældige numre ikke er udregnede værdier; de er ikke afledte ved hjælp af en repetérbar algoritme. I stedet er hardware-generede tilfældige tal digitaliserede snapshots af naturligt forekommende støj. Idet der ikke er nogen algoritme og ingen gentagne sekvenser af tal, ville en hacker, der fik fat i et enkelt tal, ikke være i stand til at bruge det til at forudsige fremtidige tal. Af denne grund er hardware RNGs kendt som Truly Random Number Generators, eller TRNGs.